Tilliften

PLUSMONTAGE is als onderdeel van Pronk ergo al bijna 20 jaar leverancier van actief verrijdbare tilliften, passief verrijdbare tilliften, plafondtilliften en sta-tafels. Alle tilliften zijn van topmerken als Etac, Human Care en Molift, waardoor u bent verzekerd van een tilliftoplossing van hoge kwaliteit.

 

Het tillen en verplaatsen van personen kan fysiek zeer belastend zijn voor verzorgenden, zeker als dit nu nog handmatig gedaan wordt. Soms is ook de ruimte beperkt waarin de transfers uitgevoerd moeten worden, waardoor verzorgenden of partners in ongunstige houdingen moeten werken. Niet voor niets staan rugklachten hoog op de lijst van uitval bij mantelzorgers.
Het gebruik van de juiste hulpmiddelen, zoals actief verrijdbare tilliften, passief verrijdbare tilliften en plafondtilliften, speelt een belangrijke rol in het verminderen van ziekteverzuim en het vergroten van het werkplezier! Pronk ergo biedt een compleet pakket aan til- en verplaatsproducten. Omdat tillen absoluut veilig, maar ook aangenaam moet zijn voor u of uw huisgenoot bieden wij naast de standaard voorzieningen ook veel maatwerkoplossingen, waaronder onze op maat gemaakte tildoeken (slings).


Actief verrijdbare tilliften

Actieve tilliften (ook wel sta-liften genoemd) zijn speciaal ontwikkeld om cliënten overeind te helpen voor transfers of om cliënten te ondersteunen bij transfers vanuit een bed, toilet, stoel of rolstoel. Een actief verrijdbare tillift brengt de cliënt deels tot een staande, waarna de cliënt zichzelf verder kan optrekken. Hierdoor zijn de actief verrijdbare tilliften van Pronk ergo uitermate geschikt voor gebruik bij cliënten met een beperkte mobiliteit en ondersteuning nodig hebben om in een staande positie te komen, maar toch zo veel mogelijk zelf actief willen blijven.


Passief verrijdbare tilliften

Passieve tilliften zijn speciaal ontwikkeld voor cliënten die geen enkele sta-functie hebben. Een passief verrijdbare tillift is geschikt voor transfers of om cliënten te ondersteunen bij transfers vanuit een bed, toilet, stoel of rolstoel. Passief verrijdbare tilliften tillen iemand helemaal van de vloer en worden primair ingezet bij cliënten die zichzelf niet of nauwelijks meer zelfstandig kunnen verplaatsen of een te beperkte stafunctie hebben voor een sta-lift (actieve tillift).


Plafondtilliften

Plafondtilliften (ook wel plafondliften genoemd) zijn speciaal ontwikkeld voor transfers vanuit een bed, toilet, stoel of rolstoel. De plafondtillift biedt particulieren voordelig en eenvoudig hulp bij alle situaties waarbij het tillen en verplaatsen van personen lichamelijke belasting geeft. Hierdoor kunnen alle dagelijkse transfers van en naar rolstoel, bed of toilet probleemloos uitgevoerd worden met een plafondtillift. Een plafondlift biedt met name bij frequente transfers in een kleine ruimte (bijvoorbeeld badkamer) veel voordelen ten opzichte van een actief verrijdbare tillift of een passief verrijdbare tillift.