Kosten woningaanpassingen & persoonsgebondenbudget

Pgb (persoonsgebonden budget)

Als u zelf wilt bepalen hoe u de hulp krijgt waar u recht op heeft, kunt u gebruikmaken van een persoonsgebonden budget (pgb). Uw gemeente kan u informeren over hoe u een pgb kunt aanvragen. Ook krijgt u van de gemeente informatie over de verantwoording die u achteraf moet afleggen over de uitgaven die u met het pgb heeft gedaan. Uiteraard kan PLUSMONTAGE u bij deze procedure waar nodig begeleiden en ondersteunen.

 

Vergoedingen door uw gemeente

Een woningaanpassing wordt soms (gedeeltelijk) vergoed door uw gemeente. Vindt u een woonvoorziening te duur of kunt u het niet betalen? Dan hebben we goed nieuws: in sommige gemeenten krijgt u uw woonvoorziening (deels) vergoed in het kader van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij uw gemeente. Het kan echter voorkomen dat uw gemeente een exclusief contract heeft afgesloten met een bepaalde leverancier. Heeft u toch liever een door u of ons uitgekozen leverancier, dan kunt u een beroep doen op het PGB (Persoons Gebonden Budget). Met het geldbedrag dat u op grond van de PGB-regeling krijgt toegewezen, kunt u zelfstandig via PLUSMONTAGE een woonvoorziening van een erkende leverancier aanschaffen.

Vergoedingen door de Belastingdienst

Krijgt u geen voorziening vergoed en bestelt u de voorziening zelf? Dan mag u soms de kosten hiervoor bij de Belastingdienst opvoeren als specifieke zorgkosten. Deze kosten zijn onder de huidige belastingregels aftrekbaar.

PLUSMONTAGE als tussenpersoon

Wellicht vraagt u zich af wat het nut is van PLUSMONTAGE als tussenpersoon in dit proces. Het voordeel hiervan is dat wij ook de eventuele aanpassingen verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan de onderdoorgang van de trap, een extra trapleuning, trapspilbeugel of de elektra. Wij kunnen dit in zijn geheel op één offerte aanbieden. Hierdoor heeft u tijdens het gehele proces één aanspreekpunt en hoeft u niet bang te zijn voor (financiële) verrassingen achteraf. Maak vrijblijvend een afspraak met PLUSMONTAGE om de mogelijkheden bij u thuis te bespreken.

Aanmelden voor de digitale nieuwsbrief

De electronische nieuwsbrief wordt vier keer per jaar verzonden.
Hierin brengen wij u op de hoogte van onze nieuwe ontwikkelingen, producten en assortiment.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer