Woningaanpassingen - voor wie?

De doelgroep van PLUSMONTAGE bestaat uit twee groepen: eindgebruikers en overige opdrachtgevers; de opdrachtgever is namelijk niet altijd ook eindgebruiker. Eindgebruikers zijn degenen die de woningaanpassing nodig hebben en uiteindelijk gaan gebruiken. Zij bestaan voor het grootste deel uit drie groepen: ouderen, gehandicapte volwassenen en gehandicapte kinderen.

 

Overige opdrachtgevers

Als de eindgebruiker de woningaanpassing niet of maar gedeeltelijk zelf hoeft te betalen, hebben we te maken met andere opdrachtgevers. Dit zijn onder meer overheden, beleidsverantwoordelijken, de bouwsector, welzijns- en gezondheidsorganisaties, diensten en instellingen, architecten en makelaars.

Eindgebruikers

Ouderen - Levensloopbestendig bouwen

De vergrijzing is een toenemend maatschappelijk feit. In 2036 zal deze volgens het CBS op zijn top zijn. Mede door deze vergrijzing zijn er te weinig geschikte aangepaste gesubstitueerde huizen beschikbaar. Het is daarom goed om te merken dat er een maatschappelijke verandering over dit onderwerp plaatsvindt. Ouderen geven namelijk steeds vaker de voorkeur aan hun eigen vertrouwde woning en omgeving, en willen daar dan ook zo lang mogelijk blijven wonen. Meestal zijn enkele eenvoudige woningaanpassingen al voldoende om de veiligheid en zelfstandigheid van deze doelgroep aanmerkelijk te verbeteren. Ook de toekomstige ouderen die nog geen beperking hebben, adviseren en begeleiden wij graag wanneer ze hun woning gaan verbouwen. We noemen dit bij PLUSMONTAGE "levensloopbestendig verbouwen".

Gehandicapten volwassenen

Chronische ziektes als bijvoorbeeld MS, ALS, Parkinson of aandoeningen ten gevolge van een ongeval brengen veel emoties en helaas ook vaak beperkingen met zich mee. Wij richten ons op de praktische mogelijkheden die deze mensen nog wél hebben. Onze aanpassingen zijn er daarom op gericht om optimaal gebruik te maken van die mogelijkheden. En dat zijn er meer dan velen denken.

Gehandicapten kinderen

Gehandicapte kinderen vormen een bijzondere groep: ze zijn vaak volop in ontwikkeling en hun behoeften en mogelijkheden veranderen voortdurend. Daarom is bij een woningaanpassing voor een kind met een beperking flexibiliteit, vindingrijkheid en creativiteit van groot belang. Wij denken mee met ouders, verzorgers en behandelaars en proberen zo de bewegingsvrijheid van het kind te maximaliseren. Zo wordt ook de ontwikkeling gestimuleerd, bijvoorbeeld met flexibele meegroeioplossingen. Hierbij houden we natuurlijk ook rekening met de gezinssituatie.

Aanmelden voor de digitale nieuwsbrief

De electronische nieuwsbrief wordt vier keer per jaar verzonden.
Hierin brengen wij u op de hoogte van onze nieuwe ontwikkelingen, producten en assortiment.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer